Hoe groot zijn jullie klassen?

Bij Studycontrol.nl zitten maximaal 6 leerlingen in een online-classroom met één docent. Het gemiddelde aantal leerlingen is ongeveer 4 per docent.


Voor wie is Studycontrol.nl bedoeld?

Studycontrol.nl helpt leerlingen uit alle leerjaren die beter willen presteren in het voortgezet onderwijs (Vmbo/Havo/Vwo). Dit neemt niet weg dat onze dienstverlening ook interessant kan zijn voor studenten die een (deeltijd) MBO of HBO opleiding volgen en op zoek zijn naar een doorlopende vorm van studiebegeleiding. Onze leerlingen zijn over het algemeen tussen de 13 en 18 jaar oud.


Welke software wordt er gebruikt?

Wij gebruiken professionele online videosoftware van een Amerikaans softwarebedrijf. Voor deze software hebben wij een licentie gekocht. Voor leerlingen zit de software bij de prijs inbegrepen. Het programma is een soort Skype voor professionals en geeft leerlingen en docenten de mogelijkheid om een whiteboard te starten, een scherm uit te zenden of een individuele audioverbinding te starten als een leerling een vraag heeft.


Ben ik altijd zichtbaar als ik huiswerk maak?

Ja! Dit kan in het begin even wennen zijn maar net zoals in een klaslokaal ben je in onze online-huiswerkklas zichtbaar voor docenten en andere leerlingen. Doordat leerlingen ook elkaar kunnen zien raken zij gemotiveerd om aan de slag te gaan. Wij werken met een opstelling waardoor het scherm voor leerlingen nauwelijks afleidt. Als een leerling een vraag heeft wordt er een persoonlijke audioverbinding gestart met de docent. Je hebt dus géén last van overleg tussen de docent en andere leerlingen in de klas.


Hoe intensief is de begeleiding?

Dat ligt aan wat een leerling op dat moment nodig heeft. Er is een duidelijk verschil in de aanpak van Studycontrol.nl tussen momenten dat een leerling huiswerk maakt en momenten dat er geleerd wordt voor een belangrijke toets. Als er huiswerk wordt gemaakt helpen wij leerlingen door het huiswerk in kaart te brengen, waar nodig vragen te beantwoorden en te controleren of het af is. Als een leerling zich voorbereid op een toets is de controle wat intensiever. Door middel van Google Forms geven wij bijvoorbeeld oefenopgaven die ook inhoudelijk met leerling worden besproken.


Wat wordt er besproken tijdens het wekelijkse coachinggesprek?

Leerlingen bij Studycontrol.nl hebben iedere week een individueel coachinggesprek om de voortgang te bespreken. Er wordt besproken hoe het afgelopen week is gegaan en nieuwe cijfers worden ingevoerd in ons systeem. Daarnaast wordt huiswerkbegeleiding ingepland voor de week die komen gaat.


Op welke momenten kan huiswerkbegeleiding worden afgenomen?

Bij Studycontrol.nl kun je huiswerkbegeleiding afnemen op zondag tussen 19:00 en 21:00 en op maandag tot en met donderdag tussen 15:00 en 18:00 én tussen 19:00 en 21:00. De huiswerkklas is dus in totaal 22 uur open. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij tijdens het coachinggesprek aangeeft op welke momenten hij/zij aanwezig zal zijn. Leerlingen plannen minimaal acht uur huiswerkbegeleiding in per week.


Wat doen jullie als een leerling niet komt opdagen?

Het is de bedoeling dat een leerling zich aan zijn/haar afspraken houdt. De afspraken die worden gemaakt op het coachinggesprek zijn definitief en kunnen in principe niet gewijzigd worden. Als je niet komt opdagen zal je worden gebeld en je ouders/verzorgers worden gemaild.


Geven jullie ook losse bijlessen?

Studycontrol.nl gelooft in klassikale, online huiswerkbegeleiding. Als aanvulling op deze dienst geven wij ook één op één online bijles voor het vak scheikunde. Deze bijlessen duren 75 minuten, zijn los te reserveren en alleen toegankelijk voor leerlingen van Studycontrol.nl. De individuele bijlessen scheikunde worden verzorgd door Ing. van Gorp, eerstegraads scheikundedocent.


Hoe kan ik mij aanmelden bij Studycontrol.nl?

Ter kennismaking krijgen leerlingen bij Studycontrol.nl altijd eerst een gratis proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement van 4 of 12 weken bij Studycontrol.nl afsluiten. Je kunt je aanmelden voor een gratis proefweek via onderstaand formulier. Dit formulier is ook terug te vinden op onze homepage, www.studycontrol.nl.

Meld je hier aan voor een gratis proefweek

Wil je een proefweek huiswerkbegeleiding starten of een informatiegesprek aanvragen?

proefweekinformatiegesprek


 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage